Αειφόρος Ανάπτυξη Γορτυνίας - Αeiforia4Gortynia.blogspot.com

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Aειφόρος Ανάπτυξη στη Γορτυνία

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Αειφόρος ανάπτυξη στη Γορτυνία», που διοργάνωσε η Παγγορτυνιακή Ένωση, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, την οποία παρακολούθησαν 200 περίπου σύνεδροι.
Οι εξαιρετικής ποιότητας εισηγήσεις που ανέπτυξε το σύνολο των ομιλητών και οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά μέρη της περιοχής, αλλά και τις σημαντικές προϋποθέσεις που διαθέτει η Γορτυνία για μια νέα αναπτυξιακή αρχή.


(Παναγιώτης Καρβελάς, Μέλος ΔΣ Παγγορτυνιακής Ένωσης)


(Παναγιώτης Πλέσσας, Πρόεδρος ΔΣ Παγγορτυνιακής Ένωσης)


Κεντρικό συμπέρασμα της ημερίδας, κατά γενική ομολογία, αποτέλεσε η ανάδειξη της αειφορίας ως το καλύτερο μοντέλο για την ανάπτυξη της Γορτυνίας, μίας ανάπτυξης που θα πρέπει να συνυπάρχει και να σέβεται το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής।


(Γιάννης Μπουντρούκας, Πρόεδρος Επιμελητηριού Αρκαδίας)


Σύμφωνα με τις προτάσεις η αειφόρος ανάπτυξη της Γορτυνίας πρέπει να στηριχθεί στην τουριστική ανάπτυξη, στον αγροτουρισμό, στην παραγωγή τυποποιημένων προϊόντων, στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού και στην ανάπτυξη της βιολογικής.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι προτάσεις για τη δημιουργία θερινού σχολείου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η ανάπτυξη και ολοκλήρωση των πολλών μονοπατιών του Μαινάλου και της Γορτυνίας και η αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα.
Με την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής ημερίδας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Γορτυνία, η Παγγορτυνιακή Ένωση φιλοδοξεί να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, με στόχο την συλλογή απόψεων, ιδεών και πληροφοριών για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για την Αειφόρο ανάπτυξη στη Γορτυνία.


Την εκδήλωση που συντόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστας Καλύβας, παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κκ Ιερεμίας, ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών Γιώργος Κανδηλώρος.


(Απο Αριστερά προς τα δεξιά: Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών Γιώργος Κανδηλώρος, ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κκ Ιερεμίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, το Μέλος του ΔΣ της Παγγορτυνιακής Ένωσης και εισηγητής στην ημερίδα Παναγιώτης Καρβελάς, ο επίτιμος πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστας Καλύβας , ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος)


(Πηγή Φωτογραφιών: Απο το αρχείο του Συμπατριώτη μας Φωτορεπόρτερ κου Βασίλειου Κουτρουμάνου. Οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν και για το το οπτιακουστικό υλικό αριστερά στο μενού του ιστολογίου αυτού)